CrazyPixels Forum

Everything about the CrazyPixels products!
 FAQ •  Search •  Register •  Login 
It is currently Tue Jun 19, 2018 7:26 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Saving Motion Sensing Image at Higher Quality
PostPosted: Tue Apr 21, 2009 4:03 am 
Offline

Joined: Thu Dec 04, 2008 6:12 am
Posts: 10
Location: Seattle, WA
I have a 1.3 megapixel camera as one of my cameras. Everything is working as expeced (scheduler and motion sensing). However, i'd like to save the image when motion is detected in great quality. Currently, that image is saved at 25% quality, resulting in a jpg image of 47k. Saving it as a PNG gives me a little better quality (and of course a larger size at 1.2MB), but doesn't have the resolution I want.

Is there a setting I can tweak to have the system save motion detected pictures at full quality, no degraded or anything?

Thanks.

Eric
www.twotires.com/cam.html

_________________
Personal Website: http://www.twotires.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun May 03, 2009 2:48 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Aug 22, 2007 1:57 pm
Posts: 353
Location: Berlin/Germany
Hello,

you can adjust the picture quality for the motion detector action and the scheduler separate. So the scheduler can have 10% quality for the pictures which are captured in intervals and the motion detector 100% quality for the pictures which are taken at detection of motion.

Under "General settings" you have to choose "...are separately adjustable..."!
In this case you can adjust different settings for the motion detector, the scheduler and the manual mode (via button press to capture).

_________________
Marc Schneider

CrazyPixels Software Development


Facebook https://www.facebook.com/crazypixels.software
Twitter https://twitter.com/crazypixelssoft
Google+ https://plus.google.com/+Crazypixels/posts


Top
 Profile  
 
 Post subject: Thanks
PostPosted: Tue May 05, 2009 2:28 pm 
Offline

Joined: Thu Dec 04, 2008 6:12 am
Posts: 10
Location: Seattle, WA
No clue how I missed that - I must have searched for 10 minutes earlier on how to change the setting. Then, I searched again this morning for it again for 5 minutes before I saw the slider bar under the preview picture.

Thanks for setting me straight.

Eric

_________________
Personal Website: http://www.twotires.com


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style based on FI Subsilver by phpBBservice.nl